Е Капитолијада 2021
By notpad / March 17, 2021

Е Капитолијада 2021

Во насока на јакнење на јавната свест за заштита на природата и здравјето на луѓето, НУЛА ОТПАД во соработка со…

Read More
НУЛА ОТПАД НА МАКЕДОНСКО РАДИО2
By notpad / February 3, 2021

НУЛА ОТПАД НА МАКЕДОНСКО РАДИО2

Еколошки кампањи за подигнување на јавната свест за селекција и рециклирање на електронскиот отпад Поблиску до граѓаните и чиста и…

Read More
НУЛА ОТПАД ВО ЕКО БАЛАНС МТВ
By notpad / February 3, 2021

НУЛА ОТПАД ВО ЕКО БАЛАНС МТВ

Како да се ослободите од непотребната електроника? Kако на лесен и безбеден начин физичките и правните лица да се ослободат…

Read More
ПРОГЛАСУВАЊЕ НА НАЈДОБАР СОБИРЕН ЦЕНТАР ЗА ОТПАД ВО УЧИЛИШТЕ И ОБЈЕКТ ВО ГРАДИНКА
By notpad / February 3, 2021

ПРОГЛАСУВАЊЕ НА НАЈДОБАР СОБИРЕН ЦЕНТАР ЗА ОТПАД ВО УЧИЛИШТЕ И ОБЈЕКТ ВО ГРАДИНКА

Децата се директно засегнати и загрозени од загадувањето на животната средина и, за жал, тоа го осознаваат уште многу мали….

Read More
Виртуелен саем за одбележување на Денот на Планетата Земја
By notpad / November 18, 2020

Виртуелен саем за одбележување на Денот на Планетата Земја

(23.04.2020 – Скопје) По повод Денот на Земјата, Американскиот Корнер организираше виртуелен саем на тема: Градење на одржлив животен стил….

Read More
Месец на хуманост општина Гази Баба
By notpad / November 18, 2020

Месец на хуманост општина Гази Баба

Секојдневните активности и залагања на Нула Отпад во сите општини во државата во насока на организација на системот за собирање…

Read More
ПРЕДИЗВИКОТ ПРОДОЛЖУВА ЕКО ИСТРАЖУВАЧКИ ПРЕДИЗВИК СО ДЕЦАТА НА НОВАТА ПЛАНЕТА И НОВОТО ВРЕМЕ
By notpad / July 20, 2020

ПРЕДИЗВИКОТ ПРОДОЛЖУВА ЕКО ИСТРАЖУВАЧКИ ПРЕДИЗВИК СО ДЕЦАТА НА НОВАТА ПЛАНЕТА И НОВОТО ВРЕМЕ

Во услови на пандемија со Корона вирусот, Нула Отпад својата едукативна мисија ја продолжи преку дигитална едукативна кампања „Безбедни во…

Read More
ИСТРАЖУВАЈ СО НУЛА ОТПАД И ОСВОЈ ЕЛЕКТРИЧЕН ТРОТИНЕТ!
By notpad / July 5, 2020

ИСТРАЖУВАЈ СО НУЛА ОТПАД И ОСВОЈ ЕЛЕКТРИЧЕН ТРОТИНЕТ!

Во тек е еко истражувачкиот предизвик на Нула Отпад наменет за сите деца на училишна возраст  (1-9 одделение) на тема…

Read More
Ликовно – Креативен Предизвик
By notpad / April 14, 2020

Ликовно – Креативен Предизвик

Како на забавен, креативен и едукативен начин да добиеш лаптоп?Еко предизвик и можност да освоиш .Изработи плакат на тема: „Да…

Read More
Еко херои на планетата
By notpad / February 17, 2020

Еко херои на планетата

Еко херои на планетата” – едукативна кампања на Нула Отпад во 10-те основни училишта на територијата на општина Карпош. Месец…

Read More