отпадните батерии и електронскиот отпад. Рециклирањето е важно и неопходно!”

Нула Отпад како лиценциран колективен постапувач за отпадни батерии и електронски отпад, постојано преку едукација гради генерации кои ќе знаат како да го чуваат, заштитат и унапредат еко-системот во кој живееме.

Овој пат, Нула Отпад преку дигитална едукативна кампања,  продолжува во својата едукативна мисија.

Безбедни во изолација со супер еко-едукација! Пренеси ја пораката на новата планета и новото време.

Ликовно-креативен предизвик за сите деца на предучилишна и училишна возраст.

Можност да се искористи слободното време на еден креативен и интересен начин, преку изработка на ПЛАКАТ, да се пренесе порака со визуелни елементи – ВИДЕО на ТЕМА:

„Да ја заштитиме планетата од опасниот отпад – отпадните батерии и електронскиот отпад. Рециклирањето е важно и неопходно!”

Сите пораки и видеа кои ги исполнуваат критериумите за учество и кои ќе пристигнат на е-маил адресата на Нула Отпад ќе бидат објавени на социјалните мрежи, а најдобрите 10 кои ќе привлечат најмногу внимание (лајкови) ќе добијат еко благодарница.

Доколку едукативната кампања е успешна, предизвикот прифатен и пристигнат минимум 20 видео пораки за креативниот предизвик, Нула Отпад, најмоќната еко-порака и видео според бројот на лајкови на социјалните мрежи ќе ја награди со главна награда лаптоп.

Повеќе за правилата за учество во креативниот предизвик во линкот подолу.

ПРАВИЛА ЗА УЧЕСТВО:

 • Потребно е да ги заследите фан/страните на Нула Отпад Фејсбук и Инстаграм.
 • Плакатот да не е помал од А4 формат.
 • Користи комбинирана ликовна техника или сé што може на креативен начин да се искористи и го имаш на располагање во твојот дом. Материјали кои може да ти бидат потребни:  хамер, колажна хартија, часописи, новинска хартија, ножички, хартија за подлога, лепило, фломастери, дрвени боици, темперни бои, четки, подлога за работа, две кантички за вода, крпче за бришење на четките и многу креативност и еко желба.
 • Помошта од родителите е повеќе од добредојдена.
 • Направи видео презентација на изработениот плакат не подолга од три минути. Пренеси моќна порака и направи промена!
 • Испратете го видеото со Ваши податоци, име, презиме и возраст со задолжителна согласност од родител/старател на следниот e-mail: info@nulaotpad.com.mk  или во порака на нашата фан страна. Видеата кои ги исполнуваат горе наведените критериуми ќе бидат  објавени на социјалните мрежи на Нула Отпад ( фејсбук и инстаграм) и ќе учествуваат во предизвикот за главната награда.
 • Со самото испраќање на видеото се согласувате со правилата за учество во креативниот предизвик и се согласувате истото да биде објавено и користено за едукативната кампања која ја реализира Нула Отпад.
 • Секое видео кое ги задоволува критериумите за учество ќе биде објавувано по редоследот како ќе стигне до нас.
 • Лобирајте кај Вашите пријатели да гласаат преку споделување и лајкување на твојата видео порака.
 • Еко благодарници за најдобрите 10  видеа кои ќе освојат најмногу лајкови (фејсбук +инстаграм).
 • И за крај награда лаптоп  за најинспиративното видео и плакат кое ќе добие најмногу лајкови (фејсбук + инстаграм) !

ВАЖНО: За предизвикот на главната награда да биде валиден, неопходно е да се пријават минимум 20 видеа и 20 учесници. Во спротивно ќе бидат доделени еко благодарници за сите учесници.

 • Предизвикот завршува 30.04.2020 год. во 12:00 часот.  Следниот ден ќе бидат објавени најлајкуваните 10 видеа.
 • Право на учество имаат сите деца на предучилишна и училишна возраст (основно образование)
 • Биди еко оратор, предвесник на новата планета и новото време! Пренеси моќна порака, и споделувај, нека те слушне целата планетааа!!!

Leave Comment